Europa w kuchni

FIESTA DE SIESTA – czyli kolejna odsłona Brovarnii i Restauracji Hotelu Gdańsk w ramach cyklu Europa w Kuchni. 
 
 
Począwszy od piątku 26 kwietnia do 12 maja do Restauracji i Brovarnii Hotelu Gdańsk zawitają klimaty latynoskie, które będą doskonałym uzupełnieniem atmosfery południowej Siesty, która jak co roku zagości w tym czasie, w Gdańsku w okolicach Motławy.
 
W menu będzie jak na południu kontynentu: kolorowo, smacznie i różnorodnie. Podczas FIESTA DE SIESTA we wnętrzach Restauracji i Brovarnii poczuć się będzie można jak w jednej z gwarnych restauracji południa. Nie zabraknie muzyki i scenografii, która przeniesie nas do klimatycznych zakątków Hiszpanii, czy Portugalii.
 
Aby oddać jak najwierniej atmosferę regionu  zaproponujemy mieszkańcom 3miasta:
Menu, obfitujące w dania kuchni hiszpańskiej, przygotowane przez  kucharzy Brovarni
Oryginalne wina  i drinki wprost  z południa kontynentu
Gorące latynoskie klimaty w muzyce na żywo
Barwny wystrój zgodny z charakterem kultury południowej

Sukces Wieczoru Greckiego w Restauracji Hotel Gdańsk!

W ramach cyklu „Europa w kuchni”, 16 marca w Restauracji Hotel Gdańsk miał miejsce wyjątkowy wieczór - tym razem Wieczór Grecki.  Podczas tego wydarzenia goście restauracji mieli okazję spróbować greckich specjałów przygotowanych w formie wspaniałego bufetu oraz serwowanych ze stacji live cooking ,przez naszego Szefa Kuchni Piotra oraz rodowitego Greka, Pana Theofanisa. Goście wieczoru wychwalali tradycyjną grecką moussakę, souvlaki, klopsiki z baraniny kaftadakia, grillowanego dorsza – bakalieros tigenitos, jagnięcinę w sosie z czerwonego wina, czy też wyśmienite ciasto filo.

Tego wieczoru Restauracja Hotel Gdańsk zamieniła się w grecką tawernę również dzięki tematycznemu wystrojowi i greckiej muzyce na żywo. Oprócz wyśmienitych potraw, przygotowanych na bazie najlepszych greckich produktów, goście mieli możliwość degustacji greckich trunków i win.

Po sukcesach Wieczoru Toskańskiego i Wieczory Greckiego, już niebawem zaprosimy Państwa na kolejny wyjątkowy wieczór kulinarny w Restauracji Hotel Gdańsk. Szczegóły wkrótce!

 

Wieczór Toskański i początek kulinarnego cyklu w Restauracji Hotel Gdańsk

W Hotelu Gdańsk i Brovarni Gdańsk rozpoczęliśmy cykl „Europa w Kuchni”, w którym będziemy gościć znanych, ciekawych kucharzy Europy. Cykl, który pozwoli mieszkańcom Trójmiasta poznać kulinarne smaki Europy tu - w Gdańsku.

Pierwszym Szefem Kuchni, który przez tydzień współpracował z naszym zespołem i zgłębiał z nami tajniki włoskiej kuchni, jest Pan Leonardo Grazzi. Pochodzący z Toskanii kucharz, znany jest z organizowania przyjęć i ślubów na zamówienie, a także prowadzenia pokazów gotowania kuchni regionalnej w tzw. „Tuscan farmhouse”.

Leonardo Grazzi gotował dla mieszkańców Trójmiasta w piątek 25 stycznia, podczas imprezy „ Wieczór Toskański “. Bufety obfitujące dania toskańskie i live cooking,degustacja win regionu, muzyka na żywo prosto z Włoch i specjalny wystrój sprawiły, że tego wieczoru w środku zimy przenieśliśmy się do gorącej Toskanii!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności

OK, zamknij